Home BEAUTY 5 SUSTAINABLE FAVOURITES

5 SUSTAINABLE FAVOURITES

written by lemanagement July 13, 2017

Moden er sjov og skifter ofte. De forskellige sæsoner tillader os at lege med enkelte trends, der kun er populære lige nu. Som modspil til dette, har der den seneste tid været fokus på mere ansvarlighed og bæredygtighed i modebranchen. Det betyder, at mange brands er begyndt at beskæftige sig med tidsløse items, der ikke konstant skal skiftes ud. Vi har valgt at hylde fem bæredygtige brands, der gør det rigtig godt i kampen om at skabe et bedre miljø. Det handler om at forene mode og ansvar.

Fashion is fun and changes a lot. The various seasons allow us to play with the trends that are popular just now. As opposed to this there has been an improvement on responsibility and more focus on sustainable fashion in the industry. This means that many brands have started to make timeless items that do not need to be replaced constantly. We have chosen to pay tribute to five sustainable brands that are doing well in the battle for creating a better environment. It is about uniting fashion and responsibility.

 

#1 VERO MODA AWARE

aware vero moda products clothing campaign le management editorial

High-street brandet Vero Moda lancerede for nylig sin første kollektion med fokus på bæredygtighed. Kollektionen er planlagt til at lande i butikkerne d. 2. august. Vero Moda bevæger sig dermed ind i den bæredygtige mode, der fokuserer på tidsløse items, du kan beholde i garderoben sæson efter sæson.

The high-street brand Vero Moda recently launched their first collection with a focus on sustainability. The collection is planed to be launched in stores August 2th. Thereby, Vero Moda is moving in the direction of more sustainable fashion, which focusses on timeless items you can keep in the wardrobe season after season.

#2 FONNESBECH

fonnesbech products clothing campaign le management editorial

Avigna Coat – Dark Navy // Milla Dress Cornsilk

Når man taler om bæredygtige brands, er Fonnesbech næsten umulig at komme udenom. Brandets fokus er en bæredygtig garderobe med tidsløse kvalitetsprodukter, der ikke er yt igen om et halvt år. Fonnesbech er især gode til at fremhæve deres ansvar og bæredygtighed med fem forskellige symboler, de vedhæfter på deres items. Symbolerne på det enkelte produkt, viser præcis, hvordan det er ansvarligt.

When you talk about sustainable brands Fonnesbech is almost impossible to avoid. The focus of Fonnesbech is a sustainable wardrobe with timeless quality products that will not go out of fashion in six months. The brand is especially good at highlighting their responsibility and sustainability. They use five different symbols, which they attach to the products. Each symbol shows exactly how the individual product is responsible.

#3 AVEDA

aveda products skincare campaign le management editorial

Stress-Fix creme cleansing oil // Tulasara Bright Concentrate

Miljøvenlighed eksisterer ligeledes indenfor hudpleje. Her er Aveda et af de mest miljøansvarlige brands på markedet. Alle Avedas produkter er plantebaserede og indeholder rene olier, der er lækre for huden. Brandet er desuden verdens første kosmetikvirksomhed til at modtage et certifikat for deres miljøindsats. Hos Aveda er ambitionerne at forene skønhed, miljøansvarlighed og velvære. Det er derfor et godt valg, hvis du ønsker rene produkter og god samvittighed i din personlige pleje.

Environmental sustainability also exists within skin care. Here, Aveda is one of the most environmental sustainable brands on the market. All their products are based on plants and contains pure oils that are good for the skin. The brand is the world’s first cosmetic company to receive a certificate for their environmental care. At Aveda the ambitions are to unite beauty, environmental responsibility and welness. Therefore, it might be a good choice if you want pure products and good conscience in your personal care.

#4 ORGANICBASICS

organicbasics products underwear campaign le management editorial

Her Essentials Pack // His Standard SilverTech Pack

Organicbasics laver superlækkert undertøj i høj kvalitet til både mænd og kvinder. Brandet stiller høje krav til bæredygtighed – både for dem selv og deres partnere. Alle produkterne er desuden 100% øko-certificeret. Organicbasics forsøger på denne måde at komme tættere på en ren og bæredygtig mode.

Organicbasics creates supernice high quality underwear for both men and women. The brand has high demands to sustainability – for themselves as well as for their partners. Furthermore, all the products are 100% eco-certificated. In this way, Organicbasics tries to get closer to a pure and sustainable fashion.

#5 ADAX

adax products bags campaign le management editorial

Paris, Sort Ruby Aftentaske // Alexandria, Hvid Atessa Håndtaske

Er du til pels og læder, er det måske en Adax-butik, du skal besøge. Det populære taskebrand udviser nemlig ansvar i udvælgelsen af pels og læder. Vi tænker selvfølgelig på dyrerne, så det fortjener en hyldest. Prisen er desuden overkommelig. Så hvis du på udkig efter pels eller læder, kan det muligvis betale sig at slå vejen forbi brandet.

If you like fur and leather you might want to visit an Adax store. The popular bag brand shows responsibility in the selection of fur and leather. Of course, we are thinking about the animals, therefore it deserves a tribute. Furthermore, the price is affordable. So if you are looking for fur or leather the brand might be worth a visit.

You may also like

Leave a Comment