Home MODELS Q&A WITH MODEL ANNA HOLMTOFT

Q&A WITH MODEL ANNA HOLMTOFT

written by lemanagement March 9, 2017

HOSBJERG JACKET // MONKI JEANS // DANIEL SILFEN BAG // HOSBJERG SHIRT
// GANNI SKIRT // GANNI SLIPPERS

English version if you keep scrolling… 

Hun blev opdaget en sommerdag til Grøn Koncert i hjembyen Odense. Siden har hun skudt Ganni i Paris, balanceret modelkarrieren med gymnasie, venner og hverdag – og så elsker hun popcorn, Sardinien og denim. Mød modellen Anna Holmtoft.

Hvilken by bor du i?
Jeg bor i Odense, hvilket har givet mig en tydelig fynsk dialekt, som ganske oftest bliver bemærket, når jeg er på jobs forskellige steder ☺.

Hvordan blev du opdaget?
I sommeren 2015 købte jeg billetter til Grøn Koncert få timer før den blev skudt i gang i Odense. Der festede og hyggede jeg mig så med mine gode kammerater, hvor søde Anna Maria Munk, som er scout for Le Management, lige fandt mig. Der var jeg heldig!

Senere stødte nogle fra Elite Copenhagen også på mig, men jeg har fra start været tilknyttet Le Management, hvilket var den bedste beslutning for mig.

Hvad var dit første job? Og hvordan var det?
Mit første job var for mærket, der i dag hedder Ellies and Ivy, som dengang lancerede en kollektion med hårbånd af silke. Jeg var super glad for, at jeg skulle på et job, fordi det jo er ensbetydende med, at der er nogen, som kan lide mig, som jeg ser ud og gerne vil have mig som ansigt for sine produkter.

Jeg var så heldig at arbejde med de sødeste to kvinder, som sørgede for, at vi fik nogle gode billeder, som kunden endte med at være tilfreds med, hvilket trods alt er det vigtigste.

Men jeg fik en masse gode tips på mit første job og en god behandling, hvorfor jeg havde en rigtig god oplevelse.screen-shot-2016-12-01-at-15-58-11screen-shot-2016-12-01-at-15-58-11Hvordan er det at arbejde som model?
Spændende, udfordrende og unikt. Som model føler jeg, jeg har lært en masse både personligt og socialt. Jeg har været så heldig, at jeg har oplevet forskellige storbyer i Europa indtil videre, hvor jeg har mødt skønne mennesker undervejs og ikke mindst lært at være mere selvstændig og ansvarsfuld, når jeg oftest har rejst og boet alene.screen-shot-2016-12-01-at-15-58-11

Som model ved jeg aldrig, hvornår det næste job kommer. Når jeg får en option, så værdsætter jeg det, selvom jeg måske ikke får jobbet i sidste ende. Det viser jo bare, at de kan lide mig. Men der er selvfølgelig også mange andre skønne piger i branchen om jobbet, så jeg kan såvel som alle andre ikke være heldig hver gang.

Når jobbet så endelig kommer, er det nogle gange med kort varsel, hvorfor modelarbejdet også byder på fantastiske, impulsive overraskelser i både Danmark og udlandet.

Hvad er din bedste model-oplevelse?
En pludselig tur til Paris: Jeg fik et opkald sidst på eftermiddagen en fredag i efteråret 2016, hvor jeg fik tilbudt at komme ned og arbejde for Ganni dagen efter i Paris. Inden for tolv timer ændrede mine weekendplaner sig fra at være rengøring og andre praktiske ting til at omfatte en tur til Paris. Hvor glad var jeg ikke lige?

Jeg kom ned og arbejde med mennesker, jeg før har været på job med, oplevede min mest fortrukne by og fik lov at arbejde for et super cool brand.

Hvilke udfordringer følger der med jobbet som model?
Planlægning. Det er ikke til at sige, hvornår næste job kommer, og når det gør, så vil jeg selvfølgelig være til rådighed for så vidt muligt. Men når jeg er i gang med sidste år på min gymnasial uddannelse, skal dyrke mit sociale netværk eller holde ferie, så kan det være svært altid at have visse dage fri til job.

Det handler selvfølgelig om prioritering, men jeg vil så gerne ud og arbejde, så modeljobbet er af høj prioritet, men det samme er skolen, hvorfor jeg indimellem må gå kompromis indtil min skole er færdig til sommer.screen-shot-2016-12-01-at-15-58-11

Instagram: @annaholmtoft
screen-shot-2016-12-01-at-15-58-11Hvad laver du udover når du står foran kameraet som model?
Jeg går i 3.G på Tietgen Handelsgymnasium i Odense, træner både cardio og yoga, laver mad, tilbringer tid med kæreste, familie og venner. Så kan jeg godt lide at hygge mig med at være kreativ, lægge et puslespil eller gå tur med familiens hund.

Hvad gør du for at få hverdagen til at hænge sammen?
Jeg er meget fokuseret på at tage én dag ad gangen og nyde nuet. På den måde virker hver dag og hver uge mere overskuelig og fyldt med en masse gode oplevelser og aktiviteter.

Jeg prioriterer hygge og afslapning højt i kalenderen også, så stres eller lignende ikke skal ødelægge hverdagen

Hvad skal der ske efter gymnasiet
Ja, hvad skal der ske? Jeg skal ud og opleve noget unikt på den ene eller anden måde. Jeg har en lille ide om at bosætte mig i London i 3-4 måneder.

Når nu jeg ikke har skolen hver dag, så byder der sig forhåbentligt flere jobs, som kan give mig oplevelser rundt omkring.

Derefter drømmer jeg om at komme hjem til Danmark igen, hvor jeg tænker at spare op til en længere rejse. Hvor ved jeg endnu ikke, men jeg skal nyde ethvert moment bedst muligt, hvor end det bliver i verdenen.

Hvad har du mest af i din garderobe?
Denim og mine skind- eller læderjakker finder jeg super nice, og det passer til mig som værende lidt af en drengepige.screen-shot-2016-12-01-at-15-58-11

screen-shot-2016-12-01-at-15-58-11Hvor kan du bedst lide at shoppe?
Jeg er super aktiv på Asos.com. Der er et kæmpe udvalg af forskellige stile og mærker samtidig med, at det er overskueligt. Det er ikke altid, jeg shopper der, men finder også en masse inspiration til min garderobe der.

Ellers så foretrækker jeg altid at købe tøj i udenlandske storbyer, da der er lidt afveksling i udvalget samenlignet med i Odense.

Hvad er din(e) yndlingsmærke(r)?
All Saints er virkelig fedt! Til et billigere prisleje synes jeg dog, at Zara har så bredt et udvalg, så jeg ofte finder nogle gode ting derfra, som passer min stil også.

Hvad er dit sidste køb?
Mit seneste køb kostede ikke mere end 8€, og der fik jeg både et par long mom jeans og nederdel i denim. Vanvittigt – ja. Begge ting var på udsalg i Zara i Hamborg, men var lige i mine størrelser.

Hvad er dit bedste skønheds tip?
Vand, vand og vand. Jeg er meget bevidst om at drikke den rette mængde vand hver dag, da jeg virkelig føler, at det gør en forskel for både min hud og koncentration på både arbejde og i skole.

Hvordan holder du dig i form?
Jeg har altid nydt at bevæge mig og træne. Jeg træner endda fitness flere gange om ugen, både cardio og yoga, og jeg går mange ture. Det er min største indsats ift. at holde mig i form. Ærligt, så er pizza og popcorn mine to livretter, og det nyder jeg lidt af hver uge ☺screen-shot-2016-12-01-at-15-58-11

screen-shot-2016-12-01-at-15-58-11Hvor er dit yndlingssted i hele verdenen?
Jeg har endnu ikke set hele verdenen, men jeg har en stor kærlighed til Paris og Sardinien, som er steder jeg har besøgt flere gange.

Den romantiske storby fyldt med historie og god mad har bare, hvad mit hjerte begærer! Byen har så mange muligheder for forkælelse, oplevelser og nye bekendtskaber over det hele, og det er bare fedt.

Sardinien er bare en skøn ø med smukt hav, og jeg elsker strande. Samtidig har jeg ikke oplevet så mange turister der, så lokalmiljøet er tydeligt at føle der.

Hvilken ting kan du absolut ikke leve uden?
Det er så kedeligt at sige telefonen, men den sikrer dog, at jeg kan vedligeholde mine sociale relationer rundt omkring i den travle hverdag.

Ellers er mine bedste venner da altafgørende for en god og sjov tilværelse, så de er da uundværlige.

Hvad er din største drøm?
Jeg har mange, både store og små. Er min helt personlige Bucket List afkrydset, om det så er rejsedestinationer, karriere eller lignende, så kan jeg ikke være andet end glad i sidste ende.

screen-shot-2016-12-01-at-15-58-11

screen-shot-2016-12-01-at-16-12-26
screen-shot-2016-12-01-at-15-58-11

She was scouted on a summerday at a concert in her hometown Odense. Since then she shot for Ganni in Paris, the balanced a modeling carrier with school, friends and her everyday life – and she loves popcorn, Sardinia and denim. Meet model Anna Holmtoft.

Where do you live?
I live in Odense, which has given me a clear dialect that quite often gets noticed when I am on jobs in different places 🙂

How and where were you discovered?
In summer 2015 I had bought some tickets to Grøn Koncert. While I partied with my friends, sweet Anna Maria Munk, who is a scout at Le Management, found me. I was lucky!

The model agency Elite Copenhagen scouted me later on that day, but I decided to work with Le Management, and I am very happy about that!

What was your first job?
My first job was for the brand called Ellies and Ivy, which was launching a collection with bands of silk. 

I was so happy about the job, because it meant that someone liked my look.

I was so lucky to be working with two sweet women, who took some nice pictures for the customer to use.

I got a lot of tips & tricks and an amazing treatment on my first job. It was a good experience.
screen-shot-2016-12-01-at-15-58-11screen-shot-2016-12-01-at-15-58-11
What’s it like to be a model?
Exciting, challenging and unique. As a model I feel I have learned a lot – both personally and socially. I have been so lucky, that I have experienced different capitals in Europe, where I have met lovely people and not least I have learned to be more independent and responsible since I have often traveled and lived alone. 

As a model I never know when the next job comes. When I get an option, I appreciate it – even if I don’t get the job in the end. Because it shows that they like me. But there are of course also many other lovely models, so we can not all be lucky every time. 

When the job finally comes, it is some times with short notice. That’s the reason why modeling also brings som amazing, impulsive surprises both in Denmark and abroad. 

What’s your best experience as a model so far?
A sudden trip to Paris: I got a call on a friday afternoon in the autumn  2016, where I was offered to come down and work for Ganni in Paris the day after. Within twelve hours my weekend plans with cleaning and other practical things were changed to a trip to Paris. Guess how happy I was!

What challenges come with being a model?
Planning. I never know when the next job comes, but when it does, I want to be available as far as possible. But because I am in the final year of my education and I have to tend to my social network and life in general, it can be difficult to always have time to work. 

Of course it’s all about priorities, but I would really like to get out and work as model, and that’s the reason why the model job has a high priority – but school also has, why I sometimes have to go at compromise until my school is finished.screen-shot-2016-12-01-at-15-58-11

Instagram: @annaholmtoft
screen-shot-2016-12-01-at-15-58-11What are you doing when you’re not modeling?
I go to school at Tietgen Handelsgymnasium in Odense, I work out – both cardio and yoga, cooking, spend time with my boyfriend, family and friends. I also like to be creative, do puzzles or walk with the family dog.

screen-shot-2016-12-01-at-15-58-11How do you find time for all of it?
I am very focused on taking one day at the time and enjoy the moment. This way every day and every week just gets filled with great activities and experiences without being stressful. It’s important to me to cool down and relex and not be stressed about my schedule.

What will happen after high school?
Yes, what will happen? I want to have some amazing experiences. I’m thinking of moving to London for 3-4 months. 

When I do not have school every day, hopefully I’ll get more jobs and possibilities to see the world.

After that I dream about spending some money on a longer journey, to where I don’t know, but I must enjoy every moment as much as possible, wherever it is in the world. 

What do you have most of your wardrobe?
Denim and my skin or leather jackets. It fits my tomboy style.

screen-shot-2016-12-01-at-15-58-11

screen-shot-2016-12-01-at-15-58-11Where do you like to shop?
I am super active on Asos.com. There is a huge selection of different styles and brands. It is not always, I shop there, but I also find a lot of inspiration for my wardrobe there. 

Otherwise I always prefer to buy clothes in foreign cities, because there is a lot more variety than in Odense, where I live.

What are your favorite brands?
All Saints is very cool! For a cheaper price range I think that Zara has such a wide selection, so I often find some good stuff that fits my style too.

What was your last buy?
My last buy didn’t cost more than 8€, and I got both a pair of long mom jeans and a denim skirt. Crazy – yes! Both things were on sale at Zara in Hamburg, but was just in my sizes. 

What is your best beauty tip?
Water, water and water. I am very conscious about drinking the right amount of water every day because I really feel that it makes a difference to both my skin and mental focus at work and in school.

How do you keep yourself in shape?
I always enjoy to work out. I do fitness, both cardio and yoga, and I walk a lot. That is my biggest effort to keep myself in shape. 

Honestly pizza and popcorn is my to favourite food, and I also enjoy a little of that every week 🙂screen-shot-2016-12-01-at-15-58-11

screen-shot-2016-12-01-at-15-58-11

What is your favourite place in the world?
I have not yet seen all of the world, but I have a great love for Paris and Sardinia, that are places I have visited several times.

The romantic Paris is filled with stories and good food. The city has so many opportunities for great experiences and new acquaintances – that is so cool.

Sardinia is just a lovely island with beautiful sea – I love the beaches. At the same time I have not met so many tourists, so the local environment is easy to feel here. 

What things can’t you live without?
It is so boring to say the phone, but it ensures, however, that I can maintain my social relationships around the busy everyday life. 

Otherwise my friends are crucial for a good and fun life, so they are also indispensable.

What is your biggest dream?
I have many – both big and small. If my personal bucket List is checked, whether it’s travel destinations, career, etc., then I will be truly happy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like

Leave a Comment